söndag 28 augusti 2011

Jacka och byxor

Här har det blivit en jacka till dottern och ett par byxor med matchande muddar. I ett tidigare inlägg har jag visat en tröja i samma tyg tillsammans med ett par velourbyxor till henne. Det är alltid kul och ha lite olika set att matcha med.





söndag 21 augusti 2011

Bröllop

Igår var vi på ett underbart bröllop. Det var ju klart att jag skulle sy en klänning till denna kväll.


Det blev även en slips till maken.




Här är en närbild från tyget från Stoff o Stil.


tisdag 16 augusti 2011

Byrå till dottern

Hittade en gammal byrå i källaren som bara har stått och skräpat, men så fick jag en idé att dottern kunde ha en byrå på rummet. Målade den med vit högblankfärg, sen fixade mannen knoppar av hennes legobitar. Det blev riktigt bra.


Här är byrån före målning....

lördag 13 augusti 2011

Hundtröjor

Var en runda på Stoff & Stil och hittade riktigt mycket fina tyger. Bla blev det detta härliga hundtyget, tycker dock att brunt kan bli lite mörkt och trist, men när jag fick satt dit en färgad mudd i halsen och sömarna i respektive färg så blev jag riktigt nöjd. Dottern fick även ett par rosa velourbyxor som piggade upp det hela. Sonen får ett par bruna velourbyxor när jag bytt till mörk tråd i symaskinen, vilket kan ta ett tag....



Sonens katt behövde en hundfilt för han frös.....

söndag 7 augusti 2011

Möhippa

Igår var det möhippa för Maria. Vi fick i uppdrag att ta med en liten paket som symboliserade vänskapen till den blivande bruden. Maria och jag träffades när vi gick på hushållskola, vi lagade mat, syltade, saftade, sydde, vävde och broderade. Jag valde att sy ett förkläde och en liten shalett till henne eftersom matlagning är hennes stora intresse.